Jo Jo staat al meerdere jaren op de Kinderkleding beurs Friesland in Joure. Leuke knutsels met de kinderen maken zodat de ouders alle tijd hebben om te shoppen.

            Knutselen met JoJo

 

Hoe zijn we bij deze gezellige beurs terecht gekomen?

We kregen een berichtje van Froukje, dat er zaterdag 27 oktober 2017 een Kinderkleding- en Speelgoedbeurs in Joure was. En ze vroeg of wij met de kinderen, van de shoppende bezoekers,  wilden knutselen?

Eenhoorn

Hier hebben we gelijk ja op gezegd. Hoe leuk is dit? Na nog een paar vragen en antwoorden, was het tijd om leuke knutsels te bedenken. Op Instagram was heel duidelijk, dat de eenhoorn ontzettend populair was/is. Dus die mocht niet ontbreken bij deze knutselmiddag, nog wat andere dierknutsels erbij. De jongens werden ook niet vergeten, ze konden een echte (nou, niet een echte natuurlijk) krokodil maken.

Larissa

We hadden malletjes gemaakt, zodat het voor iedereen makkelijk te maken was. Larissa was mijn hulp die zaterdagmiddag. Het podium, van het partycentrum it Haske, daar mochten we zitten. Er werden stoelen en tafels voor ons neer gezet. Het tekenbord, wat we voor de ballonfeesten hebben gemaakt, was ook mee.

Het was eerst even uitzoeken, hoe we dit gingen aanpakken. Knutselpakketten en een informatiebord stond op het podium. Hier stond op, kom je met ons mee knutselen? Later kon dit bord wel thuis blijven, de kinderen weten ons nu al heel goed te vinden.

Spannend

De eerste keer was best spannend, hoeveel kinderen komen er, vinden ze het wel leuk, durven ze op het podium te komen? Dat was inderdaad wel even spannend. Op een gegeven moment hebben we kleurplaatjes uit gedeeld in de zaal en gevraagd komen jullie knutselen? Toen de eerste kinderen met hun moeders op het podium kwamen, was het ijs gebroken. Kinderen van bezoekers en kinderen van de standhouders, het was me toch een partij gezellig op het podium. 

Vele eenhoorntjes en krokodillen zijn gemaakt, wat een blije gezichten. Mijn zusje had gereageerd op het facebookverhaal en kreeg later van een vriendin een foto, met knutsels die ze bij ons hadden gemaakt. Hoe leuk is dat?

De tweede keer, wist iedereen ons goed te vinden, wat waren we blij met de hulp van alle vaders en moeders.  Het is zo gezellig met de kinderen aan tafel, je herkent gezichten van de vorige keer. Af en toe (als we even onze handen vrij hebben) delen we een folder uit, het zou natuurlijk leuk zijn dat er hierdoor kinderfeestjes komen.

Teamwork

Wat hebben we geleerd van de vorige keer? Haha, je raadt het al, we hebben een groter team meegenomen. Fijn een paar extra handen en die waren wel nodig. Er kwam een jongetje en die heeft alle werkjes gemaakt en was eigenlijk nog niet uit geknutseld. We proberen elke keer ander materiaal te gebruiken en de knutsels bij het seizoen aan te passen. Maar papier blijft het hoofdingrediënt.

 Het tekenbord gaat niet meer mee, maar de grabbelton wel.

Vijfde keer

De samenwerking is zo goed, met Froukje en Coby, dat we zaterdag 26 oktober 2019 al voor de vijfde keer gaan knutselen. Met de kinderen bij de Kinderkledingbeurs Friesland. Er zijn zelfs kinderen die speciaal mee komen met de moeders, om met ons te komen knutselen. Dit is echt super gaaf!!!

MENU