Tijdens de voorjaarsmarkt van Tuincentrum De Koning hebben we leuke workshops gegeven.

                 Mr & Mrs Spoon

 

Op zaterdag 20 april werd er een voorjaarsmarkt georganiseerd, bij tuincentrum de Koning. In Rohel. Het was de maandags van te voren, dat mijn zusje Martine om een bakje koffie kwam en zei, dit is een leuke markt voor jou om op te staan. Ik zei, ze hebben alles al in kannen en kruiken, alle standhouders waren al bekend. 

Maar toch de stoute schoenen aangetrokken en gebeld met Anna de Koning. Na kort overleg en via facebook informatie uitgewisseld te hebben, was het een enthousiaste: Ja, graag! Erg leuk voor de kinderen!

Het werd een workshop met pollepels, daar kun je zoveel leuke creaties mee maken. We hadden allerlei voorbeelden uitgeprint. Van een eerdere markt had in nog wat voorbeelden liggen. Dus het was een kwestie van de tas inpakken en reclame maken op Facebook en Instagram.

Zaterdag 20 april

Sietze, mijn man, heeft een avond ervoor een biertafel met bankjes heen gebracht. Zo handig een man die in meubeltjes doet. Zaterdagochtend 20 april had ik met Martine, mijn zusje afgesproken bij het tuincentrum. Martine was deze keer mijn collega. En die weet precies hoe je een stand mooi kan aankleden. De al eerder gemaakte pollepels stonden mooi tussen de bloemetjes. Mijn talenten liggen elders, maar ik leer graag! Mijn eigen huisstijl, roze met wit, dat gaat het steeds meer worden. Het personeel van de Koning was erg enthousiast. Het beloofde voor hun en voor ons een prachtige dag te worden.

Koffietijd

Nadat onze kraam en wij er klaar voor waren, zijn we begonnen met een lekker kopje koffie en thee (ik ben geen koffiedrinker). Dit werd ons aangeboden door een medestandhouder Coffee en Cocktail, die een koffietruck mee had. Een echte de puntgave Balinese Tuk-Tuk, die dateert uit 1960. Tegenover hem, stond bakkerij Breimer met heerlijke broodjes en gebak, natuurlijk hebben wij hier ook even van geproefd. De rest van de standhouders stond buiten, het weer was prachtig!

De opening

Tien uur was de markt geopend. Al vrij gauw kwamen de eerste knutselaars bij ons aan tafel, wat is dat toch genieten elke keer. Gezellig samen knutselen en naar de verhalen van de kinderen luisteren. Sommige kinderen zijn wat stiller, ze zijn dan zo geconcentreerd bezig met hun knutselwerkjes. En wat worden er prachtige creaties gemaakt. Schapen, eenden, mooie pollepelmensjes zijn er ontstaan. Neem een kijkje op Facebook en Instagram, voor meerdere foto’s. Het leuke van zo dichtbij huis op een markt staan, is dat er veel bekende kinderen komen knutselen. Die al eerder bij ons workshops hebben gevolgd. Erg gaaf allemaal!!

Wol, wiebeloogjes, papier, er werd allerlei materiaal gebruikt. Heerlijk zo’n creativiteit! We hebben de hele dag door geknutseld, mijn nichtjes Afke en Sibrich kwamen mee knutselen. En wie natuurlijk ook niet kon ontbreken, was Larissa! Mijn andere collega!

Kortom het was een zeer geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar! We gingen met een voldaan gevoel en een tas vol vruchtengebakjes, van bakkerij Breimer naar huis!

Heb je onze andere blogs al gelezen?

MENU