Men’s fair 2017, waarom sta jij daar niet werd mij gevraagd. Jij kunt daar ook prima staan met je kinderworkshops voor “de little men”.

Dus 2019 was JoJo kinderfeestjes aanwezig op The Ultimates Men’s Fair in Joure.

           This is a Men’s Fair!

 

Zooo, wat was dit een gave dag. Een dag tussen de mannen! Dit avontuur is begonnen met het invullen van een aanmeldingsformulier. Ik hoor je denken, wat gaat JoJo doen op een men’s fair? Het antwoord is simpel, zorgen dat the little men en the little ladies hun niet vervelen tijdens deze fair.

Al vrij snel was er telefonisch contact met Danny, één van de mannen van de organisatie. Hij vond het een erg leuk idee. Je ziet het tegenwoordig steeds meer op de grote festivals, zo kunnen ouders en kinderen samen genieten! Sietze, mijn man, heeft allerlei Oud Hollandse spellen gemaakt en gaat met mij mee, als standhouder.

Maar ja dan komt de vraag, wat gaan we met de kinderen doen? Het antwoord liet niet lang op zich wachten, ik wou het deze keer groots aanpakken. Op het logo van de men’s fair staat een snor afgebeeld, dus heeft Sietze een mega grote snor voor mij uitgezaagd. Deze heb ik geel geverfd. Daarna allerlei sjabloontjes gemaakt, waaronder een hamer, een tractor, een schroevendraaier en nog een paar leuke vormen. Zo konden we met zijn allen de snor gaan versieren. 

Photoboot

Maar ik had laatst zelf een ander leuk festival bezocht en hier hadden ze een stuk van het terrein ingericht, speciaal voor kinderen. Met allerlei spelletjes, springkussens en ook een photoboot. Ik zal even uitleggen wat een photoboot is. Dit is een plek speciaal ingericht om een blijvende herinnering te maken van het bezochte festival. Met allerlei gekke brillen, hoedjes en noem het maar op. En dan daar mee op de foto. Een super idee. Dit kunnen wij ook! Maar ja hoe maak je dat? Met een heel groot stuk karton, geel verven, allemaal zwarte snorren erop plakken. Reclame van de fair en van JoJo Kinderfeestjes erop en klaar! We hadden verschillende soorten snorren, brillen, bordjes met bijpassende teksten gemaakt. Allerlei stoere en glitterachtige helmen, hoeden, petten, barets meegenomen om het af te maken.

Zaterdag 13 juli

En dan is het eindelijk zaterdag 13 juli. Samen met Sietze naar het terrein (het is in park Herema State, in Joure) best wel spannend, kan ik je vertellen. Je komt gelijk in de wereld van mannen. Mooie grote trucks, allerlei soorten stoere auto’s, brandweermannen, echt gaaf! Maar wat mij gelijk opviel, waren de wegwijzers, kinderen die kant op! Super geregeld.

Samen bouwen we onze beide stands op. Meer en op maat en JoJo Kinderfeestjes naast elkaar. We hebben nieuwe spandoeken beteld. De roze ballonnen en roze vlagjes maakten het geheel van de stand van JoJo Kinderfeestjes compleet. 

Sietze had het stokkenvangspel, de bierschuifbaan, mega jenga en de biergalgen mee. Het blikgooien, de limonade kabouter stonden bij ons erbij. Het weer was fantastisch! Larissa (mijn nichtje en vaste collega) en Frouke (mijn dochter) kwamen mij helpen. We kregen lunch van de super enthousiaste organisatie. Twaalf uur was de fair officieel geopend. Ikzelf had mij ook enigszins verkleed als man, zo hoor ik er ook een beetje bij, haha. We hebben natuurlijk zelf ook een leuke foto bij de photoboot gemaakt.

Nieuwe contacten

Rondom ons was er van alles te beleven, Iepenloft Fit Challenge, Landrover Urban Challenge, BMX demostraties. Echt een mannenwereld! Al vrij gauw kwamen er stoere jongens en meiden ons mee helpen, de mega snor te versieren. Er was een meneer met twee kindjes en die herkende ik nog, van de ballonfeesten. Toen kwamen ze knutselen en viel zijn ene dochter in slaap. Hij wist het nog, zo leuk. Je maakt met zoveel nieuwe mensen contact. Er waren kinderen bij ons uit het dorp, die kwamen mee knutselen. Die bezoeken regelmatig de workshops die wij organiseren. Het is zo gezellig, lekker kletsen en luisteren wat ze hier allemaal al gedaan hebben. Natuurlijk delen we folders en kleurkaartjes uit.

Het blikgooien was en is nog steeds populair, mevrouw, mogen we nog een keertje? Natuurlijk mag dat. Handen te kort, om de ballen weer te verzamelen, machtig! En wat zijn er veel foto’s gemaakt bij de photoboot, echt zo gaaaf!!

Meer & op maat

Sietze  had het megadruk met zijn biergalgen, wat was dit hilarisch. Er stonden rijen mensen (en dan overdrijf ik niet) om ons heen, het mega jenga spel werd fanatiek gespeeld en zo was het met de andere spellen ook. Wat hebben wij met zijn allen genoten van deze dag!! Voor de mooie kiekjes van deze dag, bekijk onze Facebook of Instagrampagina’s.

MENU