De Friese Ballonfeesten Joure 2017

5 dagen lang volop kinderactiviteiten bij Jo Jo Kinderfeestjes tijdens de Friese Ballonfeesten. Wat was het leuk!

               Balloon City Joure

 

Het is alweer een tijdje geleden dat we bij de Fryske ballonfeesten in Joure aanwezig waren. Maar wat was het gaaf. In juni dat jaar kwam er een oproep op facebook, met de begin regel, we zijn op zoek naar jou! Er werd gezocht naar een bedrijf die zich bezig hield met het entertainen van kinderen. Mijn zusje zei, is dat niet iets voor jou?

Echt wel, dit zou super leuk zijn! Ik heb gelijk een mailtje gestuurd. Binnen de kortste keren, was er al een mailtje terug. Er volgde een kennismaking met Nienke, die kwam heel enthousiast vertellen over, wat ze zochten en hoe het allemaal in zijn werk ging. Het was het eerste jaar, dat ze het op deze manier deden. Anders was zaterdags echt de kinderdag, nu was er elke dag vertier voor de kinderen.  

Het was definitief, we gaan naar de Fryske ballonfeesten, joehoe!!

Maar dan komt de vraag, wat gaan we knutselen? Lang leve Pinterest en de creatieve breinen in onze familie. Samen hebben we vier leuke knutselactiviteiten bedacht.

Bestellen

Nadat de knutselactiviteiten bekend waren, ga je een lijstje maken om al het benodigde materiaal te bestellen. Ja, hoeveel kinderen komen er knutselen, is de grote vraag. Samen met mijn man de aantallen opgeschreven, hij zei: als je zoveel hebt van alles, is het vast genoeg. En anders waren er nog geen problemen, mijn man zou in de buurt blijven, zodat hij eventueel nieuw materiaal kon halen. Daar stond ik dan in de winkel met mijn lijstje, twijfel, twijfel, volgens mij is het toch te weinig! Toch van alles veel meer besteld.

Flyers, mini posters, kleurkaartjes en maskers werden er besteld. Wc rolletjes her en der verzameld.

 We hebben eigen shirts laten bedrukken, roze poloshirts, mooi fel kleurtje met mijn eigen merknaam erop! Super gaaf, het wordt steeds echter.

Kortom de voorbereidingen waren in volle gang.

Reclame

De social media mocht niet ontbreken, we hebben veel reclame gemaakt, een like, deel en winactie, we mochten vier toegangskaarten weggeven. We kregen veel leuke reacties! “Dan is het bijna zover, dat de luchtballonnen tijdens dit super feest het luchtruim opzoeken!! Wij blijven met beide benen op de grond en je kunt ons vinden met leuke kinderworkshops op het kidsveld bij nr. 6”. Dit hadden we op Facebook en Instagram geschreven.

 We hadden een eigen tent tot ons beschikking. Die werd gevuld met een megapicknicktafel, statafels, een soort bureautje, voor onze administratie. Ideaal dat je man die meubels zelf heeft gemaakt. De aankleding was strak wit. Het zag er fantastisch uit, maar het geheel kon nog wel wat kleur gebruiken.

Woensdag 26 juli was het zover, wat was het spannend allemaal. Ons eerste grote evenement en wat voor evenement! Als je het over de Frykse ballonfeesten hebt, dan heb je het wel over één van de grootste evenementen van Joure/Friesland. En daar mogen wij staan, best wel een beetje trots! Samen met Larissa en met een auto vol spulletjes heen. Het had de dagen ervoor flink geregend, dus het veld was best nat. Maar dat mocht de pret niet drukken, het weer was op dat moment prachtig. 

Opening

Als allereerste hebben we de tent gezellig gemaakt, knutselmateriaal neergelegd, het inrichten was klaar, laat de kinderen maar komen. Vijf uur was de officiële opening. Door de speakers klonk, kinderen kunnen terecht bij animatie JoJo, op het kinderveld. Kinderen mochten bij ons knutselen, dit werd betaald met muntjes. Deze muntjes waren te koop op verschillende plekken, op het veld.  Het eerste kindje kwam een masker kleuren, wat was ik blij, jaaaa, dit is leuk! Er zijn die avond nog een paar kinderen geweest, het merendeel van de kinderen waren hier in de buurt op vakantie, ze kwamen overal vandaan. En dan rond de klok van half 8, werd het spannend, gaan de luchtballonnen de lucht in of niet? Het weer kon niet beter, ze gingen het luchtruim in, ook de special shapes, dit zijn ballonnen zoals een kikker, een motor, een molen, noem het maar op, prachtig!

Luchtballonschilderijtjes

Het blijft een hele belevenis. We zijn zelf vroeger met de kinderen het terrein wel op geweest, maar nu beleef je het weer heel anders. Met zijn achten, hebben we geknutseld, elke dag waren we met zijn drieën of meer in de tent. We hebben kleurkaartjes bij de ingang en op het veld uitgedeeld, de boel extra versierd, en mijn zusje had een bellenblaas machine mee genomen. Ze konden niet om ons heen. De kinderen hebben luchtballon schilderijtjes geschilderd, luchtballon maskers gekleurd, een luchtballon en bellenblazen gemaakt met kralen. Er was naast het knutselen, iedere dag van alles te beleven op het terrein. Rommelmarkt, muziek, je kon je laten schminken en er waren dit jaar allerlei foodtrucks aanwezig. Er kwamen kindjes knutselen en dan gingen de ouders even lekker een hapje eten, dit is wat een festival mooi maakt, heerlijk relaxed.. zo heeft iedereen het naar het zin.

Blije koppies

We waren echt aan het genieten, s’avonds de tent met een voldaan gevoel afsluiten. Op naar de volgende dag. Zaterdag was toch nog steeds de drukste kinderdag, we hadden op sommige momenten handen te kort. Pfff.. maar wat leuk, die trotse, blije koppies als ze hun kunstwerk af hadden, daar doe je het voor!! De Telekids truck was aanwezig, Tomke (een peuterheld uit boekjes) kwam voorlezen, al met al een zeer gezellige dag voor de kinderen. Dan breekt de laatste dag aan, er komen nog kindjes knutselen, ook een vader met twee dochters, waarvan het ene meisje heerlijk in slaap was gevallen bij haar vader en het andere meisje fijn ging knutselen. Het is voor hun natuurlijk een hele spannende dag geweest. En wat kan knutselen dan lekker ontspannen werken. Ik snap dat wel.

Het was een ontzettend leerzaam, gezellig, creatief festival. En wat hebben we leuke reacties gehad, dit smaakt naar meer!! Dit is het einde van deze blog, lees ook onze andere blogs, voor meer van onze belevenissen!

MENU
JOJO KINDERFEESTJES