Het is weer bijna Pasen!


Super leuk, ik mocht weer een gastblog schrijven voor Go-Kids Friesland. Veel lees en knutselplezier!!

Het is weer bijna Pasen!

Als je dit intypt bij Google, komt het weer naar voren. De weersverwachtingen zijn: het kan gaan sneeuwen, regenen, de zon kan gaan schijnen. Kortom: het is sowieso weer om te knutselen. Ik heb een paar tips voor jullie kinderen gemaakt, het meeste materiaal is in de meeste huizen wel te vinden.  En anders heeft de Action het wel in het assortiment.

Pasen doet me denken aan een mooie lenteochtend, samen met de kinderen de paaseieren zoeken. Net zoals wij vroeger deden, mooie herinneringen.

Met het paasfeest wordt er lekker gegeten en het huis wordt versierd met een kleurrijke Paas tak. Waar de kinderen hun eigengemaakte werkjes in kunnen hangen. Op school worden de leukste knutselwerken gemaakt. Er zijn kinderen die het heerlijk vinden om thuis nog verder te knutselen.

Vandaar van mijn kant, nog wat extra inspiratie.

       Samen knutselen is super leuk!!

 

Tip 1: een paashaas maken van een tak.

Benodigdheden: een tak (met oren, zie foto), verf, kwasten, pompom voor de neus. Raffia of touw en wol en misschien een snoeischaar.

In het bos zijn genoeg takken te vinden, die van de bomen zijn gewaaid, tijdens een storm. Zoek een tak in een Y vorm, de bovenste takken zijn natuurlijk de oren van de haas. Vlak hieronder schilder je een gezichtje. Dan wikkel je de stok om met mooie kleurtjes wol, dan plak je de snorharen en de neus er bovenop. Zo heb je heel snel een paashaas tevoorschijn getoverd!

 

Tip 2: Paaskrijt tekening

Benodigdheden: zwart papier, krijtjes, een sjabloon en een stukje washi tape en een gum.

Je plakt een sjabloon, met op de achterkant een stukje washi tape  op het zwarte papier. Dan kleur je met krijtjes (stoepkrijt wil niet) om het sjabloon heen. Met je vinger wrijf je het krijt naar de buitenkant. Als je het niet fel genoeg vindt, herhaal je het nog eens, misschien nog wat harder drukken met je vinger. Dan haal je het sjabloon eraf. Met een stukje gum, kun je het overige krijt weg gummen. Probeer het maar, het resultaat is erg leuk! Dit sjabloon staat op de de pagina downloads. Je kunt natuurlijk allerlei sjablonen gebruiken, ik ben benieuwd wat jullie er van gaan maken. Foto’s zijn altijd welkom.

Tip 3: Vrolijke paaskippen

Benodigdheden: karton, lijmpistool, pritt lijm, papier, schaar, takken, frisdrankdoppen en heel veel meer knutselmateriaal, bij de action verkrijgbaar 😉

Je tekent een leuke vorm van een paas kip op het karton, sjablonen staan ook op de website. Je plakt er papier op, op het lichaam en de snavel, dan versier je hem naar eigen smaak. Als je haar helemaal mooi vindt, komen de poten (takken) er aan. Je plakt de tak aan de bovenkant van de dop, dan zet je de poten op tafel. Op de bovenkant van de poten, doe je met het lijmpistool lijm en dan plak je de kip er tegen aan. De staart heb ik met het lijmpistool erop gelijmd. Nu heb je een super paas kip gemaakt.

Op ons Youtube kanaal, staan verschillende knutselvideo’s, waaronder ééntje met een knutselwerkje en één met allerlei spelletjes!

Wij wensen jullie plezierige paasdagen! En wie weet tot ziens bij onze kinderfeestjes of kinderworkshops!

MENU